I verkstaden använder vi gamla gjutmetoder för att göra urnor, vaser etc.som säljes i shopen.

Christel Persson blev den första som nappade på vårt erbjudande om en keramisk upplevelse och fick en inblick i den ädla konsten att slamgjuta som är den keramiska teknik Iföverken är känd för. Med hjälp av våra kunniga medlemmar Kurt Nilsson och Lennart Gran gjöt Christel tre urnor. Dessa urnor är repliker av arkeologiska fynd från bronsåldern. Keramisk tillverkning har en lång historia i Bromölla. Vill du också gjuta din egen kruka i sann Iföverkenanda? Kontakta oss för att boka tid!

På Iföverkens Industrimuseum har vi en levande keramisk verkstad där vi kontinuerligt tillverkar keramik i den teknik som i många år har använts på Iföfabrikerna. Nu kan du få vara med och gjuta din egen kruka som är en minireplik av den 2500 år gamla kruka man fann i utgrävningar vid Brogården 1956. Vi erbjuder även presentkort om du vill ge denna upplevelse i gåva. I samband med det keramiska arbetet ges också en möjlighet att besöka vår utställning om Iföverkens historia. Datum och tid: Enligt överenskommelse med museet. Telnr: 0456-405570. Antal personer: Max 3 st/gång. Pris: 450:-/person.

Nybrända souvernier till vår lilla shop.

Muséet ordnade kurs i informingsteknik för lokala konstnärer. Det är en gammal arbetsmetod som användes vid tillverkningen av isolatorer på bruket förr, från förra seklets början fram till slutet av 1970-talet. Samtidigt passade man på att dokumentera metoden på film. Vissa av objekten som tillverkades under utbildningen finns nu till salu i muséets shop. Från vänster: Sven Nord, Gunilla Sundström, Bo Nordström, Lena Willhammar Från vänster: Stig Kronkvist, Gunilla Sundström, Seved Haraldsson, Åsa Lindsjö, Lena Willhammar